Spoken

Sömlösa översättningstjänster för en enad värld

I dagens globala samhälle är effektiv kommunikation över språkgränserna en nyckel. På Spoken är vi specialiserade på att överbrygga klyftan mellan svenska, tyska, engelska och finska.

Oavsett om det handlar om ett affärsdokument, en teknisk manual eller en kreativ text ser vårt team av lingvister till att ditt budskap förmedlas korrekt och når fram till din målgrupp.

Tusentals nöjda kunder

Fördelar

Varför välja oss?

1

Oöverträffad kompetens inom nordiska och centraleuropeiska språk

På Spoken är vi specialiserade på att överbrygga språkbarriärer mellan svenska, tyska, engelska och finska. Vårt team består av modersmålstalare och certifierade lingvister, vilket säkerställer att varje översättning fångar nyanserna i varje språk.

2

Kvalitetsåtagande

Kvalitet är kärnan i allt vi gör. Vi tillämpar en omfattande kvalitetssäkringsprocess som inkluderar grundlig korrekturläsning och redigering för att garantera korrekthet. Våra översättningar är inte endast ord för ord, utan är skräddarsydda för att passa din målgrupp och samtidigt bibehålla ursprunglig ton och ursprungligt syfte.

3

Snabba leveranstider

Vi förstår vikten av deadlines. Vår effektiva process och vårt kompetenta team gör det möjligt för oss att leverera högkvalitativa översättningar snabbt, för att hjälpa dig hålla tidsramarna i dina projekt utan att tumma på kvaliteten.

Spoken har gjort översättningar från engelska till norska samt undertextning av filmer åt oss. De var mycket effektiva, lyhörda för feedback och trevliga att arbeta med.  

Charlotte McInnes, Projektledare, Norska nationalmuseet

Samarbete

Spoken som översättningspartner

På Spoken är vi specialiserade på högkvalitativ översättning och lokalisering mellan svenska, tyska, engelska och finska. Vårt team av modersmålstalare och branschkunniga säkerställer noggrannhet och kulturell relevans i varje projekt.

Vi grundades 2014 och kombinerar mänsklig expertis med avancerade verktyg för att leverera individuellt anpassade och effektiva språklösningar. Vi strävar efter högsta kvalitet och nöjda kunder, vilket gör oss till en pålitlig partner för alla dina översättningsbehov.

Vanliga frågor

Konkurrenskraftiga priser, hög datasäkerhet och snabb service - Svar på de vanligaste frågorna

Finns det kundtjänst tillgänglig när jag än behöver hjälp?

Varje projekt är unikt, och vi behandlar det som sådant. Vi arbetar nära dig för att förstå dina specifika behov och önskemål. Vårt individanpassade arbetssätt säkerställer att slutprodukten är helt i linje med dina förväntningar.

Hur säkerställer ni sekretess och säkerhet för mina dokument?

Vi värnar om sekretessen och säkerheten för dina dokument. Alla översättningar hanteras med största diskretion och vi undertecknar gärna sekretessavtal på begäran.

Informeras jag om kostnaderna för tjänsten i förväg?

Att erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att göra avkall på kvaliteten är en av våra grundläggande principer. Vi tillhandahåller tydliga, transparenta priser utan dolda kostnader.

Tjänster

Tjänster som erbjuds

Omfattande översättningstjänster

Vår kärnkompetens ligger i att tillhandahålla förstklassiga översättningstjänster inom en rad olika språkpar. Oavsett om du behöver översätta dokument från svenska till finska, tyska till engelska eller någon annan kombination av våra erbjudna språk har vi det du behöver.

Lokaliseringstjänster

Våra lokaliseringstjänster är mer än bara översättning av text. De säkerställer att ditt innehåll stämmer överens med den kulturella kontexten hos din målgrupp. Denna tjänst är av största vikt för företag som vill expandera till nya marknader, eftersom det handlar om en nyanserad process för att anpassa ditt budskap till lokala seder, värderingar och språkliga nyanser.

Ytterligare språklösningar

Vid sidan av våra primära tjänster erbjuder vi en rad ytterligare lösningar för att tillgodose dina språkbehov, t.ex:

  • Tjänster för undertextning och transkribering: Öka tillgängligheten för ditt ljud- och videoinnehåll till en flerspråkig målgrupp.
  • Språklig rådgivning: Erbjuder sakkunnig rådgivning om språkrelaterade utmaningar som ditt företag kan ställas inför.

Process

Hur går köpet av översättningstjänsten till?

1

Be om en offert. Du kan lätt be om en offert här.

2

Du får en offert från oss till din e-post inom 24 timmar efter att du skickat din anbudsförfrågan.

3

Ku kan skicka materialet till oss på vår webbsida på ett enkelt och datasäkert sätt.

4

Vi skickar en länk till det färdiga arbetet till din e-post och ditt kundkonto.

Handläggningstid

Standard leverans

Tidsplanen för slutförande beror på vår projektstatus. Vi bekräftar alltid leveranstiden i erbjudandet.

Expressleverans

Med expressleverans får du det färdiga verket nästa arbetsdag efter att materialet skickats.

Läs mer

Expressleverans: Standardpris + 100 %. Läs mer på vår FAQ-sida under Material – Expressleverans.

Är du redan vår kund? Skicka filerna till oss direkt via inlämningsformuläret utan offertförfrågan!

Referenser

Våra nöjda kunder

Matias Höglund

Sakkunnig
Arbetshälsoinstitutet

Vi har beställt undertextningar från Spoken i några år redan. Samarbetet har fungerat bra. Det har visat sig vara smidigt att beställa textning via portalen och beställningarna har kommit mycket snabbt.

Clara Hallgren

Chief Operating Officer
JKN Advokat

Vi är en affärsjuridisk byrå och har ett tiotal gånger använt oss utav Spoken när vi behövt få inspelningar transkriberade. Inspelningarna har mestadels varit rätt svårhörda ljudupptagningar från skiljeförfaranden eller andra mötessammanhang, vilket Spoken trots det löst mycket bra i sin transkribering.  

Heikki Räisänen

Videoproducent
Ræven Visual

Precisionsnivån i transkriberingen har alltid varit precis rätt; tidskodning vid sidan av texten gör det lättare att hitta rätt ställe på redigeringsbordet och priset är minst sagt rimligt. En tjänst som spar tid och pengar. 

Kund

Forskardoktor
Helsingfors universitet

Vi har varit kunder hos Spoken sedan försommaren. Vi har beställt transkriberingstjänster från er. Jag har varit mycket nöjd med att man kan skicka enstaka filer med intervjuer efter hand som forskningen framskrider, och de transkriberas direkt. Trots att vi har valt normal leveranstid (inte snabbleverans) så har det varit snabb service och många gånger har den transkriberade filen väntat i posten redan ett dygn efter beställningen. Jag är också nöjd med att om transkriberaren har varit osäker på ett visst uttryck, har detta och även tiden markerats i filen, så jag har kunnat kontrollera saken och korrigera vid behov.  

Charlotte Mcinnes

Projektledare
Norska nationalmuseet

Spoken har gjort översättningar från engelska till norska samt undertextning av filmer åt oss. De var mycket effektiva, lyhörda för feedback och trevliga att arbeta med.  

Ingibjorg Jonasdottir

Projektledare
ALLEMED

Vi använde oss av Spokens tjänster i samband med ALLEMED-konferensen 2023! Vi behövde undertexter för inspelningen av en heldagskonferens. Vi var mycket nöjda med Spoken! Vi fick ett bra pris, bra uppföljning och snabb service. Vi rekommenderar att ni kollar in Spokens tjänster!  

Skicka förfrågan

Skicka oss en offertförfrågan

Om du på ett enkelt sätt behöver en högkvalitativ översättning kan du skicka in en offertförfrågan via den här länken.

Se även våra andra tjänster inom språk och översättning. Du kan beställa tjänster för transkribering och undertextning från oss.

Har du några frågor? Läs under ”Vanliga frågor” eller kontakta oss.